Meny

En podd om teknik

#teknikhjälpen

#teknikhjälpen är ett initiativ av En podd om teknik – Sveriges främsta teknikpodcast (tidigare Slashat), som varje vecka sedan 2009 diskuterat allt från prylar till aktuella händelser inom tekniksfären.

En podd om teknik, eller EPOT som podden gjort sig mer känd som bland er tusentals lyssnare som varje vecka följer oss bakom mikrofonerna, har tidigare tillsammans med er, våra engagerade lyssnare, slutit upp bakom initiativ som till exempel Musikhjälpen för att samla ihop och skänka pengar till välgörenhet. Nu är det dags igen – men med fokus på IT/teknik-relaterad välgörenhet!!

Söndagen den 24 mars med start kl. 12 kommer En podd om teknik att livesända (med video) ett ”maratonavsnitt” fyllt till bredden med intressanta ämnen, spännande gäster, roliga tävlingar och möjlighet för alla som vill att ställa frågor och vara med och samla in pengar till välgörande ändamål – allt under flaggen #teknikhjälpen.

Vi bjuder in dig som lyssnare att via Swish skänka en valfri summa och samtidigt ställa en fråga till panelen, fritt eller kopplat till de ämnen som avhandlas under eventet! Hela #teknikhjälpen direktsänds i video via YouTube och Facebook, och bössan är öppen redan nu.

#teknikhjälpen är vårt sätt att visa vår uppskattning till dig som lyssnare och skapa en möjlighet att gemensamt bidra med pengar till en god sak i teknikens namn. De pengar som samlas in kommer att fördelas jämnt mellan följande välgörenhetsorganisationer*:

  • IT For Children
  • EFF
  • Wikimedia

Har du en fråga till oss i EPOT-gänget, något du vill kommentera, eller något du tycker vi skall ta upp (se ämnen nedan), så bifogar du din fråga/meddelande i Swish-texten. EPOT-bössan är redan öppen och kommer att hållas öppen fram till midsommar. Därefter redovisas de pengar som donerats i ett sammanfattande avsnitt som spelas in senare.

Swisha din donation (och ev. fråga) redan nu till 123 288 23 55.

Ämnen vi kommer prata om: datorer, smarta hem, wearables, sociala medier, podcast, foto, spel, machine learning och mycket mer.

Eventet den 24 mars innebär också tioårsjubileum för podden. I samband med detta väljer En podd om teknik att trycka på stoppknappen och kommer därför att upphöra. Men som sagt, inte med mindre än en spektakulär avslutning, livesänd från Göteborg!

Inspelningen från #teknikhjälpen kommer att delas upp i avsnittslånga delar och släppas en gång i veckan under hela våren.

Vi hörs och ses den 24 mars!
/ Jezper, Johan och Magnus

Integritetsinformation: Genom att donera godkänner du att EPOT får framföra din kommentar/fråga i livesändning och efterföljande ljudavsnitt inkl. namn. Vill du framföra kommentar/fråga utan att vi ska nämna namn, vänligen inkludera /A i ditt Swish-meddelande, så tolkar vi det som att din kommentar/fråga är anonym.

Vill du bara bidra, utan att kommentera/fråga så går det bra att lämna meddelande-fältet tomt.

Swisha redan nu till 123-288 23 55

* På inkomna donationer kommer skatter och avgifter att dras, innan dessa fördelas jämnt över de tre organisationerna.