Meny

En podd om teknik

Slashat blir En podd om teknik

En podd om teknik är den andra inkarnationen av Sveriges största teknikpodcast Slashat. Efter mer än 6 år bakom mikrofonerna valde vi att ta en ordentlig funderare på vad vi ville göra med vår show i framtiden. Efter många och långa diskussioner kom vi fram till att just diskussioner är den roligaste delen av programmet. Därför har vi valt att sätta det i centrum och utgå ifrån det. Medan Slashat primärt var fokuserat på nyheter så kommer En podd om teknik fokusera på diskussioner. Vårt stora teknikintresse kommer naturligtvis leda till diskussioner relaterade till nyheter inom området, men fokus kommer ligga på bra samtal om teknikrelaterade ämnen vi brinner för. Vi är övertygade om att en show med innehåll vi verkligen brinner för kommer att ge dig som lyssnare den bästa upplevelsen.

Det enklaste sättet att uppleva skillnaden är helt enkelt att lyssna på ett avsnitt. Första avsnittet kommer den 19 juli 2015, och vi fortsätter på Slashats RSS-feed, så du behöver inte ändra något, avsnittet hittar du där du normalt får Slashat-avsnitt.

Varför namnet En podd om teknik?

Skall vi vara helt ärliga så har vi aldrig varit riktigt förälskade i namnet Slashat. När vi drog igång 2009 så var det viktigare att komma igång än att stöta och blöta namnförslag. Vi ansåg då att Slashat var det minst sämsta. Tyvärr säger det ingenting om vad showen handlar om, det rullar inte av tungan, och nej, vi hatar verkligen inte Slas. En podd om teknik är namnmässigt den direkta motsatsen. Ett pragmatiskt namn som både berättar vad det är och vad det innehåller. Vi var även överens om att namnet upplevdes lite berättande, i stil med ”det var en gång…”. Det passar ganska så bra in på vårt nya format där samtal är fokus.

Slashat har sänts i 330 avsnitt, och alla finns att lyssna på och ladda ner i vårt arkiv på SoundCloud.